Over

cropped-Dick-Paul-1-1.jpgIk ben een ondernemende consultant en gedreven projectmanager op het snijvlak tussen business, IT en informatiemanagement. Rode draad in mijn werk is het ontwikkelen, organiseren en implementeren van een effectieve en efficiënte berichtenlogistiek binnen complexe organisaties zoals banken, verzekeraars, uitvoeringsorganisaties, universiteiten, overheden, media-, energie- en telecom bedrijven. Trefwoorden daarbij zijn bedrijfsprocessen, klantcommunicatie, informatie- en documentmanagement, mediaproductie, digitaal (samen)werken en berichtenlogistiek.

Ik ben er trots op dat ik op dit moment mag werken voor de EBCC coöperatie (Employee Benefits Competence Center). EBCC ontwikkelt, samen met een groot aantal innovatieve bedrijven, een disruptieve aanpak om alle inkomensgerelateerde diensten en verzekeringen veel beter en slimmer te organiseren. Voor werkgevers levert dit een aantoonbare kostenbesparing op van minstens € 1.500 per medewerker per jaar, een forse reductie van risico’s en een veel betere aansluiting tussen arbeidsvoorwaarden en uitvoerende regelingen. Uiteindelijk doen wij dit om de werknemers grip te geven op zijn/haar inkomen vandaag, morgen en overmorgen. Naast EBCC werk ik op dit moment ook aan projecten bij het CBS, Communication Concert en Brightlands Chemelot Campus. In de rol van expert/consultant in document management participeer ik in projecten van Colliers International Corporate Solutions.

Als antwoord op de vraag waar ik nu echt goed in ben zeg ik vaak dat ik er goed in ben om complexe problemen terug te brengen tot de kern. Om vervolgens, samen met het team wat het uiteindelijk moet doen, innovatieve en tegelijkertijd haalbare oplossingen te bedenken en deze door te voeren.

In mijn werk combineer ik ‘kennis van zaken’ met een betrokken en teamgerichte benadering. Werkbare oplossingen komen alleen van de grond wanneer het team wat het uit moet voeren de oplossingen draagt. In mijn rol als directeur / managing partner van een middelgroot organisatieadviesbureau heb ik geleerd leiding te geven aan professionals. In mijn rol als manager prepress heb ik leiding mogen geven aan een groot aantal vakmensen. In de loop van mijn carrière als consultant heb ik het geluk gehad voor veel bedrijven te mogen werken. Ik heb de overtuiging dat een partnership relatie op langere termijn toekomstbestendiger is dan het korte termijn succes. Het bieden van toegevoegde waarde voor klanten is daarom voor mij altijd leidend.

Ooit ben ik opgeleid als werktuigbouwkundige maar al snel heb ik geschakeld naar bedrijfskunde. Ik geloof in het principe van permanente educatie. Zo heb ik mij de laatste jaren bijvoorbeeld geschoold in zowel project- als programmamanagement en lean six sigma, maar heb ik tegelijkertijd ook kunstgeschiedenis gestudeerd. Om voorop te lopen in mijn vakgebied verdiep ik mij in de trendsettende principes en ontwikkelingen. Zo heb ik mij bijvoorbeeld al vroeg eigen gemaakt in de geheimen van operational excellence, lean six sigma en de impact van internet op communicatie en media. Nu is dat de allesomvattende (disruptieve) ‘digitale transformatie’ waar bedrijven voor staan.

Werkervaring

Als management consultant, project- en programmamanager heb ik gewerkt voor- en heb ik grondige kennis opgedaan van een groot aantal bedrijven en organisaties; zoals: ABN Amro, ABP, Achmea, AKN (Avro, KRO, NCRV), Alfabase, Albert Heijn, Anker, A.S. Watson, BDU, Belastingdienst, Brightlands Chemelot Campus, Buma Stemra, CAK, Canon, CBS, Clabbers Communicatie, Colliers International, Crosspoints, Daimler, DCMR, Delta Lloyd, De Haske, De Vries Communicatie, DHV, DHMG, Domstad, EBCC, Eneco, Elsevier, Erasmus Universiteit, FNV, FHV BBDO, Forbo, Fries Dagblad, Friesland Zorgverzekeraar, Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Rotterdam, Grontmij, Havenbedrijf Amsterdam, Heineken, Haagse Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, ICTU, ING Bank, ISS, Joh. Enschede, Interpolis, Intervet, KLPD, Keesing, KPMG, Kruidvat, Laarhoven Design, Leonard Communicatie, LUMC, Menzis, Mercurius Groep, Min. SWZ, Min. Landbouw, Nationale Nederlanden, NEN, NIC, NS, Nuon, NZF, Océ, Oxfam Novib, Perscombinatie, Philips, PNEM, Politie Noord en Oost Gelderland, Printass Groep, Prov. Noord-Brabant, Price Waterhouse Coopers, Quantes, Rabo Bank, RIVM, RSDB, Rijksdienst Wegverkeer, Rijkswaterstaat, Sanoma Uitgevers, SBS6, SDA, Shell, SDu, SBNS, Teleac, TenneT, Thieme Groep, TNO, TU Delft, Univé, UMCG, Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Universiteit Nijmegen, Universiteit Twente, Veronica, VGZ, VU MC Amsterdam, WarChild, Weemen Groep, Wegener, Wehkamp, Xerox, Zilveren Kruis.